Dagisfoto, förskolefoto i Jämtland

Fotografering på förskola

Fotograf Jörgen Nilsson – Jag bor och arbetar i Östersund, i Jämtland.
Jag fotograferar på förskolor i hela Jämtland. Med närmare 25 års erfarenhet från förskolefoto så brukar fotograferingen flyta utan några problem. Jag gör allt jag kan för att ge förskolorna bästa möjliga service vid fotograferingen. Mitt mål har alltid varit att ge elever och föräldrar riktigt fina bilder samt stor valfrihet med bra priser.

Innan fotografering på förskola
Jag skickar i förväg ut information om fotograferingen och mina produkter till förskolan. På förskolan finns en fotolista för varje avdelning, som föräldrarna kan skriva upp sina barn på.
Som förälder måste man sedan göra en egen beställning i min webshop för att få bilder hemskickade, och ingen behöver få obeställda dagisfoton hem som man känner sig tvungen att köpa.

Fotograferingen
Jag sätter upp min mobila studio på förskolan. Först fotograferar jag avdelningens barn och personal tillsammans, därefter tar jag porträttbilder på alla som vill ha foto. Efter att ha fotograferat på förskolor i snart 25 år har jag utvecklat en bra fingertoppskänsla i interaktionen med barnen.

Syskonfoto på förskola
Jag tar gärna syskonfoto på barn som går på samma förskola. Men syskon som inte går på förskolan brukar jag istället fotografera under några dagar i November då jag ordnar kompletteringsdagar i min studio. Sådana tider bokar man direkt med mig, skicka ett e-brev till mig så ser jag till att ni kommer med på listan för ”extrafoto”, och när jag bestämt datum för kompletteringsfoto skickar jag ett SMS till er.

Bildbehandling och efterarbete/retusch
Jag tar alltid flera bilder på varje grupp och barn. Efter en dags fotograferingar återstår ganska mycket arbete. Jag väljer först ut de bästa bilderna, både porträtt på varje elev och bästa gruppbild på varje avdelning. Därefter behandlar jag varje bild individuellt för bästa resultat. Först beskär jag varje porträtt och därefter gör jag den bildbehandling som behövs. T.ex. retusch av småsår, snor och annat skräp som man inte vill ha på en förskolebild.

Ett eget fotopaket…
Genom att jag använder mig av skolfotoweb.se för bildbeställningar, kan familjerna sätta ihop sitt eget bildpaket vid beställning. Beställer man minst 3 ark porträttbilder eller porträtt/förstoringar/tackkort för 600 kr eller mer inom 30 dagar från vårt SMS med inloggningsuppgifter så får man en rejäl rabatt. Man beställer bara de bilder man verkligen vill ha – det är bra både för plånboken och miljön!

Leverans
Cirka en vecka efter beställningen på skolfotoweb.se kommer bilderna direkt hem i brevlådan.